En Uygun Kredi Nereden Alınır?

En uygun kredi deyince akla ilk gelen en düşük faiz oranına sahip krediyi aramaktır. Aslında bu bankaların kredi pazarlama politikalarının tuzağına düşmekten başka bir davranış değildir. En uygun kredi demek; herhangi bir ihtiyacınız için kullanacağınız kredinin geri ödemesinin en düşük olduğu kredidir. Bunu bilmeyen bir tüketici olmayacağını gibi bu noktaya dikkat etmeyen bir tüketici de olmayacaktır. Ancak kredi kullanırken yapılan en büyük hata sadece faiz oranı üzerinden kişinin maliyet hesabını yapmasıdır.

Uygun bir faiz oranına sahip bir kredi düşünün ki bu kredinin hayat sigortası ve dosya masrafı faiz oranı nispeten yüksek kredilerden 2 kat yüksek olsun. Böyle manzarada uygun diye kullandığınız düşük faiz krediniz cebinizden çıkan para olarak en başta size hesaplı gelmeyen o yüksek faizli kredilerden daha fazlasına mal olacaktır.

Kredinin uygun olduğu nasıl anlaşılır ?

Kredi geri ödemesi bağlamında bir kredinin maliyetini hesaplamak istersek birkaç farklı faktörün bu hesaplamaya dahil olacağını unutmamak gerekir. Bunların en başında kredinin faiz oranı gelmektedir. Bu herkesce bilinen bir faktör olmakla beraber asıl dikkat çekmek istediğimiz noktayla bir ilgisi bulunmamaktadır. Bir diğer maliyet faktörü bankanın sizden talep edeceği dosya masrafı – bir diğer adıyla kredi masrafı – ücreti. Bu nokta bilgide sıkıntı yaşayan kullanıcıların çoğu bu ücretleri kredi kullanmak üzere gittikleri banka şubesinde öğrenebiliyorlar. Son maliyet faktörümüz ise, kredinizin vadesi boyunca banka teminatları gereği yapılacak olan hayat sigortası masrafı bulunmaktadır. Bu masraf kredi miktarınıza, vadeye ve banka kararına göre değişime uğramaktadır. Bu açıdan bakıldığında kredi kullanacak bir kişinin, alması muhtemelen kredi seçeneklerini oturduğu yerden doğru bir şekilde inceleyip karar vermesi oldukça zordur.

En uygun kredi nasıl seçilir ?

Bankaların kampanyaların bu konuda sıkıntıya düşecek müişterilerini düşünerek eklenen bir tablo dikkati çekmeye başlamıştır.

En uygun kredi için ymo tablosu görüntüsü

Tabloda gördüğünüz “Yıllık Toplam Maliyet Oranı” sizin için bu kredinin toplamda size yansıyacak olan maliyeti bütün faktörleri hesaplayarak görmenizi sağlar. Bu rakam ne kadar düşük ise kredi de sizin için o kadar uygun demektir. Bu hesaplamayı biz ihtiyacimkredi.com olarak sizin için kredi hesaplama sistemimize entegre hale getirdik. Buradan kredi hesaplama aracımıza ulaşıp Yıllık Maliyet Oranları ile beraber karşılaştırma yapabilirsiniz.

En uygun kredi Yıllık Maliyet Oranı en düşük olan bankadan alınır.

ihtiyacimkredi.com Rehber

 

Alıntı: http://www.ihtiyacimkredi.com/rehber/index.php/en-uygun-kredi/


Comments are disabled.