İhtiyaç Kredilerinde KKDF Oranı Artıyor

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF), kredilerden üzerinden kesilen faiz ve anapara kur farkı gözetilerek hesaplanan bir kesintidir. Bu kesinti kredi kullanan müşteriden tahsil edilmektedir.

Ekonomiyi canlandırma ve kredi kullanımı cazip hale getirme amacıyla %15′ten %10 çekilen KKDF oranları 2011 beraber tekrar eski değeri olan %15 seviyesine çıkarılacak. Konuyla ilgili açıklama Başbakan yardımcısı ve Devlet bakanı Ali Babacan tarafından yapıldı. Babacan açıklaması şöyleydi: “Konut kredilerinde ve ticari kredilerde herhangi bir değişiklik yok, onlara dokunmuyoruz. Sadece tüketici kredileriyle ilgili 15’ten 10’na inmişti, o tekrar şimdi yüzde 15’e çıkıyor.”.

Peki bu KKDF artışı kredilere ne derece yansıyacak?

10.000 TL kullanılan bir ihtiyaç ya da taşıt kredisinde, geri ödenen miktarın üzerine 76 TL ek bir maliyet ortaya çıkacaktır. 20.000 TL için kullanılan bir kredide ise 155 TL ‘yi bulacak. Uygulama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek. Bu artışla kredi kullanım oranlarında bri düşüş bekleniyor, 2011 yılına kadar kredi kullanımı düşünen vatandaşların bu tarihe kadar ilgilendikleri kredilerden yararlanmasını tavsiye ederiz.

 

Alıntı: http://www.ihtiyacimkredi.com/rehber/index.php/kkdf-orani-artiyor/


Comments are disabled.